Sköna maj välkommen...eller?

Solen värmde gott och snön levde en tinande tillvaro.... Tussilagon lyste gul i diket och Nichälva gick stor. Fåglarna kvittrade i högan sky och Enkelbeckasinen spelade oss ett spratt. Flög och bräkte utan att vi fick syn på den. Namnet "Himla-get" är verkligen passande för den låter nästan som ett får eller en get.
Katten Otte tog en välförtjänt vila i råttjakten.
Ja det var gårdagen det....
Idag har det inte varit lika lustifikativt minsann.  Den stickande lukt som härjat i köket fick så sin förklaring. En liten liten pickeli droppe har letat sig ut genom ett kopparrör tillhörande diskmaskinen och blött ner spånplatta och även bildat en mögel odling.... Usch och fy!
 Så idag har vi  rivit och sanerat, handlat nya koppel och slangar, skruvat och grejat. Ja vi har gjort precis det som våra kroppar hatar. Men måste man så måste man!
Men en sak säger jag med bestämdhet, vi vill inte ärva våra f.d. grannars vattenskador....
I natt ska vi låta vattnet vara frånkopplat och hålla tummarna så att vår lagning håller...Nichälva....                  Stora fågelägg...       Solkatt.....En ynka droppe vatten.......

Kommentarer
Postat av: Harald

Vann på feil sted er aldri bra. Tror nesten at jeg hadde bytt rørlegger, men i en så liten by finnes det vel ikke så mange å velge på. Du byr vel ikke på kaffe etter en slik jobb. Malte får nøye seg med vatten.
Harald

2008-05-04 @ 18:13:05
Postat av: inger

Harald!
Man får nog tillskriva tidens tand eller nötning i detta fall. Röret har suttit där sedan 1979....
Men nu är det tätt!

2008-05-04 @ 18:28:47
URL: http://northlongswamp.blogg.se/
Postat av: David

Varför kallas den Nichälva?

2008-05-05 @ 19:36:06
Postat av: Barbro

Jodå, visst är det charmen att äga ett hus, man vet aldrig vad man hittar när man börjar riva i saker, och vissa saker kan inte vänta tills lusten faller på!!!!

2008-05-05 @ 21:46:03
Postat av: inger

David (?)
Jag tror att det är en relativt ung benämning som hänvisar till att en vid namn Nils bott vid bäcken, vid något tillfälle så föddes lustifikationen.....men det är inte en allmän benämning i byn utan det är väl vi efter Västbyvägen som använder oss av det...

2008-05-05 @ 22:21:09
URL: http://northlongswamp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0