Jävrebodarna....

Vi lånade två små raringar och åkte till Jävrebodarnas Fiske Camp. Solen sken och många hade kommit på samma idè att tillbringa en trevlig dag vid havet. Unga och gamla stod på bryggorna för att fånga sig en fisk eller två. Vi hade lite otur och tappade flera fina firrar, kanske var det slöa krokar...vad vet jag? Hur som haver så fick Malte och Anton upp en stor fisk, jag tror att det var bland dom större den dagen, i alla fall sa dom så vid invägningen. Den vägde 2,7 kg.
Efter en stund i karusellen och lite glass så besökte vi det fina museet. Där fans det massor med grejer från förr.
Den trevliga dagen avslutades med grillmat i Kåge där vi lämnade tillbaka två trötta barn och tackade för lånet!......å snart är det jul igen!

Mörka moln och glada barn.....

Sommarsolen tog en liten pause och mörka moln flyttade in över vår stuga. Det blev dunder och brak och ett häftigt regn.
Men efter regn kommer solsken och det stämde verkligen när glada barn och barnbarn kom på besök. Dom hade med sig en ofärdig middag som vi gjorde klar och åt upp..... sedan blev det en golfrunda förståss!

Granströmmare....

Igår fick vi trevligt besök i stugan.
Min yngsta bror och hans familj kom körandes från Burträsk.
Vi fick en fin dag tillsammas på Backen.

Min lillebror har blivit stor, men lika glad!

Dotter och mor med ryggen mot älven.
Å snart flyttar Marie till USA för att plugga och spela tennis

Oskar gör tummen upp och väntar på hamburgare...

Ilska och glädje.....

En dag fylld med både ilska och glädje!
Cyklade längst skogsvägen för att dokumentera skrotupplaget som hittats i skogen. Hur FAAN kan någon vara så lat och korkad och dumpa skräp i skogen? Jag fattar inte det. Tur nog så hittades det ett namn bland bråten och händelsen är polisanmäld så jag hoppas innerligen att knäppgöken åker dit!

Klicka gärna på bilden så ser ni eländet riktigt ordentligt...
Och snälla ni gör aldrig så här!

Senare på dagen byttes ilskan mot glädje.
Först kom äldre pajken för att fiska med sin far och äta en matbit på kvällen.
Och ännu lite senare blev det en trevlig stund nere på Campen med två glada gentlemen som tältat och fiskat. Det blev god skinka och korvar från Polen. Whiskyn var också god.

Far & Son i Byskeälven....

Två gentlemen från europa....
En från Tyskland och en från Polen som hittat till Byske River....

Hänt sen sist....

Vi fick trevligt lunchbesök i stugan av Saga,Anna och David.


Saga hittar ett gömt paket medan pappa David äter.....Eftersom solen låg gömd bakom molnen var det en lämplig dag att sätta sig i polon. Vi styrde mot Kankberg för att överraska, vilket vi gjorde för dom var egentligen på väg mot Staan, men fick lov att ändra sina planer. Det blev en trevlig kväll med mete på Bastuträsket. Abbisar är mumsigt. Gädda är också gott men kanske inte efter en tid i varmt insjövatten så den ska få mätta några kattmager....Två granna abbisar samt "Finhetens herre" och gäddan!

RSS 2.0