Temperaturhöjning.....


Sommaren börjar på riktigt när våra husvärdar Mildrid och Harald kommer från Norge. Vad som inte kom samtidigt var värmen. Välkomstdrinken intogs med vinterjackorna på och med armarna tätt intill kroppen.

Vi har eldat flitigt för att hjälpa naturen på traven.
Vackert är det i alla fall att blicka ut över Byskeälven från bivacken.


En riktig höjdare för läckergommen var Spickefisk gjord på en jätteröding som Harald fiskat upp tidigare i år! Vi åt upp alltihop och tog en och annan dramm...


Malte petar bort en mycket död bäver... som spred en väjmelig liklukt i bäcken....
Den var så att säga färdigjäst och ingen kär gäst....Sista färden!
Hoppas bara att ingen fiskare längre ner efter älven fick den på kroken!Till sist så kommer här bildbeviset på värmen!
Outhärdliga 29 grader!!!
På skuggsidan!!!
Där höll vi oss så mycket som möjligt!

Dödslut....

Igår gjorde vi ett besök på kyrkogården där mina föräldrar ligger begravda.
Vi planterade lite pensér, dom är ju frosttåliga och vackra.
Stenen tarvar lite reparationer upptäckte vi. Men det får nog anstå till hösten i samband med att vi ska räta upp stenen. Kåge kyrkogård ligger vackert i en skogsbacke men stenarna har lust att bli lite "luteliga".
Idag är vi dödsluta i kropparna efter ett par dagar med vedkapning....ikväll blir det garanterat en tidigkväll hos Segerstedts....

Min mors namn Inga-Lisa har tappat färgen liksom texten: minnet lever
Som sagt en reparation är nödvändig....

Långhelg.....

Långhelgen går mot sitt slut och vi kan nöjda blicka bakåt!
När äldste sonen skickat oss till stugan för att spara på krafterna så tog vi honom på orden. Fredagen gjorde vi inte många knop.
Vi tog en promenad längst "fågelvägen", den heter så för att vid dess slut bor en herre vid namn Vogel. Sedan fixade vi en grillmidag till vår Vedslav som kom på visit.
Lördagen sov vi så länge som vi gör när vi vistas i stugan.....fixade till oss och åkte mot havet. Till Kerstin&Stig på fest. Mycket trevligt och mycket god LCHF mat. Jag åt så jag nästan sprack! Tick å tack!
Idag har vi varit till samma hav men till ett annat par. Maltes söta syster har fyllt jämna år och hennes man har fyllt ojämt. En trevlig samvaro med syskonskaran i en trevlig miljö. Tack och adjö.....


Natur-STIG....


Bevuxen klyka.....
med kvinnliga förtecken!


Sjuttio och sjuttioplus....

Ved &Fasa!

Än en gång har vi gjort tvärtom! Vi säger alltid att vi ska ta det lungt med veden. Låta det ta sin tid, inte fördärva våra kroppar.
Fast till vårat försvar så kan vi skylla en hel del på vår förstfödde son som kom för att vara oss behjälplig. Tanken är så god så man ska absolut inte klaga, och inte är det hans fel att vi rycks med.... Han har minsann förmanat oss!
Igår kapade han ner HELA högen. Motorsågen gick varm. När han var klar med sin massaker såg det ut som om en bomb detornerat på vår gård.
Dagens arbete med att klyva och kapa in torr metersved, har varit ungefär i samma tempo. Nu lämnar vi resten till den arbetsstarke sonen och åker till stugan  för att vila upp oss.


Vår gård har drabbats av en tornado....Henrik med motorsåg!

Premiärgolfen.....

Så har då årets första golfrunda spelats. En mycket jämn kamp för två ringrostiga kroppar. Hindren i trädgården var fler än vanligt eftersom vi inte hunnit kratta hela området, så lövhögar och kvistar hade en förmåga att ändra bollens riktning. Men det är just detta som är tjusningen med Garden-golf. Flaggan vid hål sex gick inte att få ner i backen på grund av att det var en stor isklump i hålet!!!!  Men roligt hade vi trots att vi saknade våra kombatanter Mildrid och Harald som var hemma i Norge för att fira både schlagervinst och nationaldag! Men snart kommer dom så det är bra att vi hinner träna lite.

Här har pinnen just träffats så att pingisbollen trillat ner!

Till och med jag träffade....

Boklådan...

Solen har förändrat mitt sinne så till den milda grad att jag inte blir klok på mig själv!
Fast nu är det antagligen bara en nyhet för mig att jag inte är klok, det har ju ni bloggbesökare redan räknat ut.
Trots att jag varken gillar eller mår särskilt bra av att vistas i solens varma strålar så kommer jag på mig, med att flytta mina förehavanden mer och mer utomhus och gärna i solen. Måste bero på att man är en aning svältfödd på själva ljuset så här efter vintermörkret och för att vänja sig vid att snart vistas i ljus dygnet runt.
Så måste det väl ändå vara?En boklåda har spikats upp vid
solstolen, med plats för både blomma
och kaffekopp!

Naturskulptur...

Nu börjar det åter vara möjligt att vandra lite mera fritt i vår natur. Visst behöver man ordentligt på fötterna men man slipper i alla fall plumsa i snön. Dock får man vara försiktig så att man inte stör alla djur i sina viktiga vårbestyr!
Den här stubben blev ett bra fotoobjekt och visst går tankarna till en viss skulptör vid namn Vilks....Kanske början på något stort? Eller slutet på något som en gång varit stort????

Snart....

Nu kan vi snart börja vara i stugan igen. Vi har längtat oss vansinniga den här våren...Kan bero på att vi tyckt att vintern varit lite extra jobbig.
Hur som haver så är snart vintern ett passerat stadium, nu ska vi bara blicka frammåt och hoppas att det blir en bra sommar i stugan.
En som redan satt igång med vårarbetet är Bävern.  Det kommer att tarvas en hel del kroppsarbete av oss innan vi kan vandra på skogsvägarna....


Kanadagäss

Kanadagässen har bråda tider med att ruva på sina ägg. Malte gick rakt på ett bo och jag undrar vem som blev räddast....
Vi hade slagit läger alldeles i närheten av boet men inte upptäckt vare sig den ruvande eller den vaktande fågeln. Dom smälter verkligen samman med landskapet. I början var dom restrektiva men efter bara en liten stund så insåg dom att vi var fyra snälla och ofarliga varelser. Vi gjorde upp en liten eld och grillade korv utan att dom verkade störas. Fast nog hade dom ett vakande öga åt vårat håll.


Take off .....på flykt från Farlige Malte som "sköt" från höften....


Dom höll hela tiden ett öga på oss men instinkten att ruva vann över rädslan....

Strul....

Jättetrist när det tekniska strular....
Vi har försökt att lägga in lite fina bilder sedan måndag men Anslutningen bryts hela tiden... Men ha förtröstan så hoppas vi att vackra bilder från vår vistelse i Arjeplogströmmarna ska dyka upp.....

Galtispouda

Vi har varit på en minisemester till goda vänners stuga i Arjeplog. En av dagarna åkte vi upp till Galtispouda som är ett brano högt berg. 800 meter över havet närmare bestämt. Galtispouda ligger nära Hornavan och har tillika en skidanläggning med 7100 meter pistade backar med 275 fallhöjd. Jag tog ett par bilder med vår lilla digital som jag skyndsamt ska lägga in på bloggen.... Malte tog 141 stycken bilder under dom här dagarna så jag antar att det kommer mera bilder.....Å bättre!


En vidunderlig utsikt är det!


Vi blev ordentligt vädrade......

RSS 2.0