Till SALU...

Igår var vi till Jörns järnvägsstation för att hämta vår vän Mildrid som hade "tågat" sig ner från Narvik.
Den anrika och vackra byggnaden är visst till salu.... men vem i hela friden har råd att värma upp en sådan stor kåk?  Man kan ju undra varför man byggde så himla stort? Hur som haver ett vackert hus är det minsann.
Finns det kanske någon där ute som är spekulant... ? Själva huset kostar nog inte stor slant, men som sagt...uppvärmningskostnaden blir nog gigantisk!


Dyr i drift...

Mera skräp...

Inatt var det en sådan där "vaken-varje-timme" natt! Enda fördelen med en sådan natt är att man hinner tänka många tankar, funderar på att lägga ett block  och en pennstump på sängbordet. Då skulle världen äntligen få läsa mina fantastiska dikter och kluriga formuleringar...och jag också för den delen, för på morgonen är ju allt det genialiska som bortblåst. Suck....
I morse kom jag dock ihåg att jag borde ha klurat till det i gårdagens blogg...typ håll naturen ren...blås rent....ja ni fattar.
Cyklade i alla fall upp till "brottsplatsen" och säkrade vissa bevis. Mera skräp fanns efter den knappt körbara vägen och så mycket kan jag avslöja att cigarettpaketen var av utländsk härkomst....
Kontentan av detta är: Plocka gärna våra bär men skräpa inte ner i våra skogar.


Fel sätt att hålla rent i naturen....

Ingrepp i naturen...

Gårdagens promenad ledde oss till den nerlagda gruvan. Numera är den tyst och stilla och vattenfyllt. Då när det begav sig (inte för såå länge sedan) var det så mycket guld i berget  " att det var alldeles gult" som någon sa. Men underbart är kort. Guldet blev inte längre lönsamt att gräva fram. Å bästa rävapasset är för alltid borta!
På den halvt igenvuxna skogsvägen upp till gruvan så låg en gul slaktad dammsugare... Hur i hela friden har någon orkat gå dit upp med en uttjänt damsugare och bara dumpat den???? Å tror vederbörande att om man gör något "i lönnom" så är det lovligt???? Vill bara säga: Skämmes ta mig fan!


Vattenfylld gruva...

Ödelagt rävapass.....

Lingonröda tuvor....

Har hört eller möjligen läst att det skulle bli lite lingon i år...??? Inte stämmer det då i våra skogar, här lyser det rött överallt. Med ett visst inslag av rosa... det vill säga att dom inte är riktigt, riktigt mogna än. Man får bara hoppas att inte "kart-plockarna" hinner hit och länsa.
Förutom lingon så är det rätt mycket svamp i markerna, kanske inte så mycket Karl johan som vi önskar men ändå...
Efter skogspromenaden blev maken sittande i flera timmar för att rensa svamp och sedan lagade han en "Spätta Polinac" egentligen ska det vara spätta som sagt, men han tog flundra för det fanns i frysen. Å så ska det vara champinjoner men det blev Tegelsopp och Aspsopp. Mycket delikat må jag säga.
Man kan ha det sämre minsann!


Ett tag sen ....

Äntligen har vi fått tillbaka vår dator som havererade den 7 augusti.( Så nu ska det väl bli lite nya inlägg igen.)
Dagen efter åkte vi till Gobdejaure för att besöka våra forna grannar Laila och Egon.
Dom verkar då må bara fint  och deras blomsterprakt är ju rent av enastående.


RSS 2.0