Tredje priset....

Nu kan jag berätta att jag vunnit tredje pris i årets novelltävling på Skrivarsidan.
Glad och väldigt förvånad! Det är en text somjag snickrade ihop i all hast utan några stora ambitioner, mest bara för att hålla skrivandet igång, låta orden flöda. Kan inte tycka att den hör till mina bättre alster men tydligen föll den juryn på läppen. Det är alltid lite svårt när man ska hålla sig inom vissa ramar, den här skulle vara ganska kort och det kan ibland vara svårt att hinna knyta ihop historien.
Väldigt trevligt är det i alla fall. Är det någon som vill läsa hela texten så är det bara att gå in på Skrivarsidan .se och klicka fram IMSE.
Nu ska jag fortsätta att "malla" mig...och baka lite....


Hoppas ni ser....
Om ni klickar på bilden så blir den lite större....

URfånigt....

Så har vi då ställt om klockorna igen. Detta URfåniga påhitt. Låt det vara som vanligt är min åsikt.
Angående gårdagens manifestaton så hakade vi på.
 Vi släckte ner alla lampor. Ja vi tände faktiskt aldrig några, utan vi tände ljus allteftersom det mörknade. Men då "fuskade " vi och hade på teven så antagligen blev det hugget som stucket på elmätaren....
Inte är jag så säker på att det gör så stor nytta att vi släcker ner lite lampor i hushållen för en timme men jag tycker att det är bra om man börjar tänka lite till mans att inte slösa i onödan. Varför ska man ha lampor tända i rum som man inte vistas i? Och varför ska lampor brinna utomhus hela natten? Vi har i alla fall redan anammat en sparsam energilinje, mest på grund av de hutlösa priserna som våra kraftbolag tar ut. Å knappast gick dom back i går heller....

Vackrare än elbelysning....

Mossbelupen....

Visst känner man sig en aning mossig ibland, men just idag var vi ovanligt pigga och alerta.
I vår ålder så är det viktigt med bra sömn och i vårat fall betyder det att vi har mindre ont i våra kroppar.
Utvilade vaknade vi alltså till en solig men kall morgon. Termometern visade på 20,4 minus.
Det var bara att kränga på sig en extra tröja och dra ner mössan. Vi följde skoterspåren över träsket och så en upplogad skogsbilväg. Malte plåtade med macroobjektivet som han lånat av grannen.

En lav som växer på aspar.
Lav = är en organism bildad av ett symbiotiskt förhållande mellan svamp
Alltså ingen mossa....rubriken blev alltså helt fel.....men man kan inte ha rätt jämt!

Normal.....

Så har man då bevis på att man är normalt funtad! Vet inte om det är så mycket att yvas över, jag menar vem vill klassas som normalbegåvad??? Nä, jag skulle vilja vara så där super-duper smart så att jag inte behövde anstränga mina stackars celler varje dag. Skulle önska att jag skrev en helt underbar bok som ALLA vilje läsa och äga, men att vinna ett tredje pris är inte så dumt det heller.
Man får ta ett steg i taget och vara tacksam för det man har, bor man i samma trakter som Jante så ska man inte förhäva sig!
Fast glad är jag allt åndå.
I förrgår tog vi en skidtur vid stugan. Det är fasligt va mycket snö det är. Solen får allt brassa på så att våren får fäste, och så måste nattemperaturen sluta att visa sjutton kalla grader....
Jag vill ha vår NU!


Kall skuret på menyn....
Eller är det en jättetårta?

Räkfest....

Applåder till byns festfixare som ordnat räkfesten.
En utmärkt idé som jag hoppas blir en tradition, nu när Arne gjort en special-båt är det ju synd om den inte kommer till nytta fler gånger.
Räkorna var av bästa kvallisort och för första gången smakade jag rökta räkor. Supergoda!!!!

En ny båtprodukt från Norrlångträsk: REKAN...i .aktern fanns vanliga och fören var fylld med rökta räkor.
Årorna fugerade som "pålastare" . Månne en ny företagsidé......

Vårdagsjämning....

Igår var det vårdagsjämning enligt almanackan men nog är den ojämnt fördelad över landet. Vi har fortfarande massor med snö och idag har vi tagit en lång promenad på skoterspåren. Naturen gör sitt bästa för att tina fram och visst märker man vårtecknen.
Fåglarna låter mer och mer och bjuder våra vinteröron på ljuv musik.En makrobild på en Poppelknopp.....

Fjorton sekunder.....

Så lite tid var det kvar av ordinarie match tid för en förlängning... då peta Färjestad in en puckusling i AIK buren!
Jättetrist !!!!
Anton fick följa sin pappa och mamma på matchen medan Kerstin och jag såg den på teve. Hon somnade redan i första perioden och Anton sov gott när han blev inburen i huset. Tur att dom har sovmorgon idag, det kan nog behövas.
Nu gäller det att AIK skärper till sig till på lördag.....

Laddade inför hemmamatch......

Sur och butter....

Som jag sett fram emot att följa med tjejerna på bio i kväll!
Avlastningsgruppen skulle se "Män som hatar kvinnor". Det är länge sedan vi lämnade byn för att göra nåt trevligt tillsammans så det var något jag verkligen sett fram emot. Första smolket kom när Ing-mari lämnade återbud på grund av förkylningen som härjar i bygden. jag stretade emot baskeluskerna så länge som möjligt men idag var  även jag tvungen att kasta in handuken. Med huvudvärk och ett "suröra" samt en kraftig hosta var det ju inte tal om att sitta på en bio.
Riktigt sur och butter bad jag Malte muntra upp mig genom att fixa ett blogginlägg.
Jag tycker att det blev riktigt fint.....fast ett biobesök hade ju varit ännu finare....En Blåvinge eller Musse Pigg eller en mutter helt enkelt......som tröst till frugan som är sur och butter!

Ny-gammalt.....

Igår tillbtingade Malte hela eftermiddagen i förrådet. Han hängde på ett gammalt objektiv på sin nya kamera och fotade några av sina gammla vedeldade krukor.  En gammal bordslampa fick vara ljuskällan. Det blev inalles sjuttio bilder. Här kommer ett litet urval.
Dom tre första alstren är brända i vår vedeldade ugn med en mycket speciell glasyr som det tog flera år för Malte att experimentera fram, men så blev det bra också!
Det röda ovalformade klotet är en klassisk oxblodsglasyr, också bränd i vedugnen.
När vi pratar om den gammla slitsamma men trevliga tiden kliar det allt lite i drejarfingrarna.... men nu får väl Malte ta itu med att fota av alla vackra krukor som vi har kvar, för några nya blir inte gjorda.
Virusskyddet....

Mitt virusskydd klarade inte smittan från vare sig Malte eller dom små raringarna! Tänk om man kunde installera ett fungerande skydd hos en själv som på datorn, det skulle vara grejer det. Visserligen kan man bespara sig influensan genom att  ta sprutan och äta nyttigheter, men umgås man med en hostande och snorande person på nära håll, så tror jag nog att man drattar dit förr eller senare och nu är det alltså dags för mig att hosta , snörvla och frysa. Tur att jag fått tag på medicin.....

En söt smitthärd....

I nya Taekwondo dräkten.....

Den allmänna depressionen.....

Igår damp det oranga kuvertet  ner i vår blåa postlåda!
fattar inte att jag rev upp det med en sådan iver, kunde gott ha tagit fram en kniv att sprätta upp det med, då hade i alla fall utsidan varit snyggt! Insidan var verkligen ingen vacker syn den här gången heller. inte för att det kommer som en nyhet för en kärring som blev arbetsoför redan som fyrtiofemåring.
En sak som jag skulle vilja ha svar på är hur i hela friden vanligt folk, och i det här fallet ofta kvinnor, ska klara sig på sina knappa pensioner framledes???? Att vi som drabbats av sjukdommar och arbetsskador ska få ett helvete är ju en självklarhet, men alla ni som jobbat ett helt liv, i ett låglöneyrke.....

Bister dam, bister läsning som  kräver en fägrförändring på kuvertet
Varför inte SVART??????

Öring & Älg...

Den bortglömda öringen( som hamnat lite bakom i frysen, under allt älgkött) blev gårdagens middag. Vi stekte den i ugnen med lite grejsmojs till. Pressad potatis med husets fisksås och en uppskrämd sallad. Gott och mättande!
Idag satte jag fart på sparken och tog mig till startområdet för Älgstråket. En trettiofyraårig tradition! Ja inte av mig eftersom det var första gången jag bevistade det hela. Ville  ta lite bilder till byns hemsida. Glada motionärer med sällskap vart än jag såg.

Lördagsmiddag....

Söndagsnöje.....

Hjärnkoll....

Måste erkänna att jag är en person som helst vill ha lite koll på läget. Nu lyckas det inte alltid men i alla fall.
I går ringde syster Berit från röntgen och erbjöd mig en återbudstid som jag genast tackade ja till.
Min hjärna skulle magnetröntgas!
Känns ju si så där....alltså ska man bli glad om dom inget hittar eller....????
Mina söner har haft väldigt skojiga kommenterer som jag bara vägrar att återge, men som mamma har jag mycket makt.... dom ska få igen var så säkra!
En positiv sak var att jag på grund av anspelningarna kom ihåg att det var dax att laga till ärtsoppa, varvid vi handlade både ärtor och en bit rimmad fläsk....hmmm man kanske ska bjuda sönerna????

Har ingen bild på hjärnan, men vem vet, den kanske ser ut som den gamla gårdsbjörken, med förgreningar både hit och dit. eller så har jag bara en stam.....

Snögubbar.....

Solen har lyst upp vår tillvaro idag, och det är en rasande tur för datakrånglet har åter gästat oss.....
Nu var det den stationära datorn som inte ville vara med. Innan vi tog oss an problemet valde vi att lufta oss med en promenad. Malte ville så klart inviga sin kamera nu när han äntligen var kry nog att vistas utomhus. Jag passde på att knäppa lite bilder med min lilla Kodak för att lägga upp en egen foto-bank på laptopen. Har inte riktigt kläm på programmet som ser lite eljest ut men det ska väl gå lära sig så småningom. Måste också lägga in photoshop så att jag kan leka med bilderna. men idag känns inte som en lämplig dag för det, mina stackars celler är redan överansträngda....


Min snögubbe...

Hoppas ni ser gubben i profil...
Längst upp

Modernt och gammalt....

Idag har vi verkligen prövat våra grå.....
Efter glädjen och Rogers hjälp att installera routern så att jag skulle kunna använda min laptop, så byttes det i förtvivlan i morse.
Ingenting var som då vi lade oss...
Vi valde att skrämma upp killen som sålt laptopen till oss och han gjorde ett gediget arbete via telefoner som brötihop och som knastrade... men ack och ve, ingen anslutning.
Då gav vi upp med sura minen mitt i nyllet. Fixade en sen lunch och började grubbla på vem vi nu skulle terra för att få igång skiten.... Dock beslöt jag att prova knappa lite till innan promenaden.  Å kan ni tänka er, plötsligt föll allt på plats och båda datorerna funkade samt IP-telefonen. vet absolut inte hur och vad jag gjort!
Nu hoppas vi bara att det inte är en tillfällighet.
Håll tummarna!

Vår vackra gamla lada får stå för kontrasterna till den nya teknik som vi dragit in i huset....
När den byggdes klarade sig folk utan laptop!

Mars....

Bara namnet  gör att jag tänker på den annalkande våren. Våren uppe hos oss är en ljuvlig företeelse som bjuder på både hopp och förtvivlan. Precis som livet självt.
Solen värmer redan och det bådar ju gott. Förmodlingen ska vinterstormar vina runt oss flera gånger än, men ljuset har kommit och det är det viktigaste.
Helgen har tillbringats i tevesoffan för Malte som stundtals hostar helt okontrollerat .Sedan fick vi sällskap av Henrik och Johanna vid matbordet.
Tårarna fick ta sin plats.....men ack vad man tycker det är svårt att ge någon tröst. En älskad mamma finns inte mer.

Salladen såg ut som en blomma......

RSS 2.0