Kanotfärden....

Kanoten ska i älven!
Som en självklarhet blev jag utvald att agera som motvikt. Det blev en skakig färd och en sak kan jag då med säkerhet säga att utan min stadiga kropp hade dom aldrig fått ner kanoten med bilen. Inte i ett stycke i alla fall.
Ner kom både kanoten och jag utan minsta skråma, men så hade jag på mig en frigolitskalle för säkerhets skull.....

...värd sin vikt i guld...ibland!

Granar och grannar!

Idag blev det en tur till stugan för fiske och lite annant pyssel med stugägaren och tillika grannen Harald. Medan jag sydde nya flaggor till golfbanan så fixade grann(a)grabbarna nya pinnar. Fint ska det va!
Harald hann även med att kapa ner en grann gran som skymt sikten från hans fönster när han ska spana på hoppande lax. Fort var det gjort, undrar bara vad Mildrid ska säga...hon gillar sina träd... men det är klart...man måste ju få se om laxen hoppar.

Harald smyger sig på, och blir glad över ett lyckat kap...


Fjorton nya flaggor och så lika många käppar till golfbanan....

Gubben och gumman...

Regnet pågår mest hela tiden nu för tiden!
Gubben har rikligt med vatten till sin slipsten men se gumman verkar inte vara på vevhumör. Det betyder att det råder stiltje för närvarande.
Lien förblir oslipad och därmed får gräset växa lite till.....om det inte drunknar och rinner bort vill säga....Det har verkligen kommit ordentligt med vatten. Skogsdikena står fulla och maskarna krälar på vägarna.


Ett strävsamt par.....

Midsommar....

Så har då midsommaren passerat och vi går mot mörkare tider! Hela helgen har vi upplevt åskskurar med hagel och störtregn och däremellan vackert solskensväder. Med andra ord det har varit blandat kompott.Ja så här kan man nog sammanfatta våran midsommarhelg.
Köp av plantor i Ersmark. Mat och tårta mm i Kankberg. Och så fiske i Byskeälven förståss.... Men nog tror jag att man får mer fisk med reven i älven...fast fiskehistorierna ska ju också berättas och kanske förbättras....

För två månader sedan...

Har tittat igenom bildarkivet och blev riktigt förvånad när jag upptäckte hur mycket snö vi hade för bara två månader sedan. Det är minsann tur att man har det på bild för nu har man ju nästan glömt vilka snömassor som låg runt vårat hus.
Nu närmar vi oss midsommar och förhoppningsvis ska det väl dröja innan snö åter faller.
Trevlig midsommar till er alla!


16 april 2008

16 juni 2008

Snöblandat regn...

Helgen inleddes med ett mindre sommrigt väder minsann. Tog en bild på vinst och förlust, trodde aldrig att min enkla kamera skulle lyckas fånga snöflingorna, men visst ser ni dom?
Efter regn kommer solsken, sägs det och det gjorde det även denna gång. Helgen blev i alla fall skaplig även om det inte var någon luftvärme att tala om.
Givetvis var vi i stugan så mycket som möjligt. På lördagen hade vi sällskap av gullungarna, men valde att åka till Träsket och vattentoalett och tillika tillgång till varmvatten i kranarna eftersom det visade sig att båda dom små liven hade en väldigt snabb förbränning den här dagen.........

Snöblandad nederbörd

Avlastningsgruppen

Så har vi då träffats i stugan i Selet för att äta surströmming igen. För fjärde året i rad har vi haft det som tradition att gå på "sommarlov" genom att festa loss på Surströmming.
Hur länge Avlastningsgruppen hållit sina sammankomster kan jag inte räkna ut. Det hela började när vi gick en termin i ett KOM-projekt för långtidsarbetslösa och långtidssjuka. Vi fyra är spillror från den klassen. Namnet Avlastningsgruppen tog vi för att det är meningen att vi ska lasta ur oss våra bekymmer och klaga över vårat onda när vi träffas...att vi dessutom fikar gott och ägnar oss åt spel och dobbel är väl inte helt fel. Dessutom kan jag då intyga att vi skrattar mer än vi gråter...Surströmming med tillbehör....

Nytt försök....

Nu har supporten lovat att det ska gå både snabbt och lätt att publicera bilder....
Jag ska genast testa....


En jättestor Ticka.....

Så ÄNTLIGEN efter massor med försök och kontakt med supporten, det ska dom ha hedar av att dom svarar fort i alla fall. Nu ska jag försöka pressa in bilden på dom ljuvliga liljekonvaljerna också... då borde väl det goda humöret vara tillbaka!


Vackra doftblommor...

Skitblogg......

Alltså nu är jag RIKTIGT IRRITERAD....
Det har gjorts förbättringar sägs det här på blogg.se men?????
Det har blivit svårt att få med bilderna och det tar jättelång tid att publicera...
Hoppas att jag ska få med bilden på jättetickan framledes, nu ger jag mig för ikväll.... inget går ju som man vill när man är på uselt humör....

Regnskog....

Regnet som faller gör att allt det gröna blir ännu grönare. Jag undrar om inte det skira blåbärsriset med sina begynnande blåbärsknoppar är som grönast just nu? Underbart vackert är det i alla fall när vi vandrar längs älven.
På en gammal trädstam fick jag syn på den största ticka som jag någonsin sett, jag uppskattar den till 20-25 cm. undrar vad den kan heta? Finns det någon som vet månne?
Bävern har också varit flitig fast bäverstammen minskades radikalt i höstas.
Dessutom blommar liljekonvaljen, ja inte är det konstigt att man njuter en sån här dag....

Blåbärsskogen.....

Svettigt....

Sommaren kom med stormsteg och genast började vi stånka och oja oss. Sökte oss till skuggan och flämtade vid den minsta lilla ansträngningen. Malte ställde sig helt sonika i älven som var omkring femton grader. Termometern på stugans skuggsida visade 29 plussgrader.
Trevligt besök fick vi också av våra forna grannar som tillfälligt förirrat sig till kusten.

Malte svalkar sig....

Laila gör en grimas , herrarna
verkar måttligt roade....

Värmen gör att till och med
kameran tappar skärpan...

Vinterbonat

Veden är klar! Detta arbete som är så trevligt om man hade ägt den rätta kroppen....Men bara man låter det ta den tid det faktiskt tar så går det hyfsat. Visserligen har nivån i burken minskat men det är smällar man får ta. Det är nästan en typ av tilläggsisolering, man har gjort när man staplar metersveden mot huset. Jag tycker det ser riktigt varmt och mysigt ut....fast just nu ger solen oss alldeles tillräckligt med varmgrader.

Tilläggsisolering....

En riktig kalashelg!

Solen skrämde upp termometern till 25 varma grader.  Riktigt trevligt att värmen kom när vi hade bjudit ungarna på kalas till stugan. Utomhusaktiviteterna blir liksom mera angenäma.
Som vanligt började vi helgen med en skogspromenad och höll nästan på att trampa på tre ägg som Drillsnäppan lagt mitt på stigen. Undras om det kommer att gå vägen...
Vi kalasade på en av Maltes havsöringar och lite filè med tillbehör...riktigt mumsigt!
Mellan mat och tårta så var det vattenlekar som gällde. Henrik och Anton hade fullt krig med vattenpistoler och Kerstin invigde den nya tvättbänken. Och givetvis spelades det gardengolf.
Helgen avslutades med ännu ett kalas, denna gång hos svåger Gösta som har fyllt 70 år.
                           
Tre små ägg.....

Två små gossar.....Ja i alla fall en!

En liten flicka....

Å så en man i mogen ålder.

RSS 2.0