Farfars flicka....

Igår fick vi nöjet att hämta dom små på dagis. Vi brukar tjuta om det som belöning, när vi har klarat av veckohandlingen och inte träffat gullungarna på ett tag. Man blir sååå glad av deras mottagande.
Igår var det en fröjd att se Kerstins glädje när hon upptäckte sin Farfar utanför staketet. Hon sprang ropande rakt in i hans famn....jag stod bredvid men mig såg hon inte ens. Bara farfar.... Tur nog så kom just Anton och ordningen var återställd. Det är farmors gosse det!!


Farfars sötnos som blir 3 år den 5 maj....

Dom fick varsitt paket eftersom vi inte kan vara med på deras
gemensamma kalas på fredag. Grattis Grattis!!!!

Pika Pika

En av många skator som flyger omkring vårat hus.
I klykan på en poppelstam tittar den fram.....
- Kom å Kika.... en Pika Pika!

Våra vårtecken.....

idag har vi spanat in flyttfåglar som kommer i stora skaror. Fräknarna har bättrats på och kaffet har druckits på brotrappan. Enda smolket i bägaren är att en massa arbete också tinar fram, men mer om det senare, nu till pippibördisarna....


Storspoven är vårat landskapsdjur och när den hörs drilla över lägdorna, ja då är det VÅR!


Björktrast, en riktigt vacker fågel men låter för jävligt.....


Tranorna stutar i skyn, ett säkert vårtecken. Grus Grus på latin...


Tofsvipa, en tidig vårfågel .....


Hackspetten skickar Glesbygds-SMS


Cykeltest.... "Hur var det nu igen...?"

Husets Fisksoppa....

Har lovat att lägga ut receptet vår fisksoppa. Den kan varieras allt eftersom man har tillgång till råvaror men här kommer det ursprungliga receptet.

Ett par morötter
En bit rotselleri
Färsk fänkål
En lök
En bit purjolök
Två fiskbuljongtärningar
En matsked tomatpure
En liter vatten, En skvätt vitt vin om man har....
Ett par fiskfiléer av en vit sort
En tesked timjan

Hacka rotfrukterna och fräs upp med en klick smör. blanda i buljongtärning, purén och vatten. Låt koka så att det blir mjukt. Smaka av med timjan och lite vitt vin om det finns hemma, lägg i fiskbitarna och ge soppan ett uppkok.


 


Så här blidde det den här gången, inte alls så pjåkig fradags middag!

Blomsterprakt....

Eftersom snön fortfarande täcker våran rabatt så köpte jag två söta blomster igår. Planterade dom i var sin lerkruka och placerade på våran trappa.
Blomman heter Aubrieta hybrid "Blaumeise" enligt den medföljande flärpen. Jag är inte bekant med den sedan tidigare och hoppas att den ska överleva hos oss, det är tydligen en perenn. Tålig mot frost skulle den också vara enligt försäljerskan, men jag tar nog in dom över natten ett tag till för säkerhets skull.

Blå söta små blommor.....

På en byväg om våren.....

Har just klarat av min morgonpromenad och dragit på mig sido-nack-spärra och leriga skor. Ja skorna har nog även lite övrig skit under sulorna, eftersom jag travat så nära vägrenen som möjligt för att spana efter den första Tussilagon. På grund av envetet stirrande åt ett och samma håll så blev det nackont. Ja inte är man riktigt vältränad.....
Hur som haver så lyckades jag hitta en stackars blomma som modigt slagit ut. Jag antar dock att det var på grund av tilläggsisoleringen som den överlevt!


Vägen mot Klöverfors

Bevis att någon flugit förbi till Blåkulla

Gullfiber och Tussilago

Världens bästa ANTON....

GRATTIS, GRATTIS!
Idag fyller vårat första barnbarn 6 år....????
Helt ofattbart med tanke på att vi inte känner oss äldre. I alla fall inte "bra-dagarna" dagar.
Var på ett besök igår och iakttog honom lite extra med anledning av den stundande dagen och även hade jag min egen livsberättelse i tankarna. Jag skriver ner ( eller försöker...) mina första livsminnen så att barn och barnbarn så småningom ska få veta vad jag varit för en filur här på jorden.... Alltså tillbaka till Anton, vad kommer han att minnas från den här tiden? Nu är det ju så mycket intryck överallt att hålla reda på. Kommer allt att rymmas på hans hårddisk?
Det jag minns från min sexårs tid är minsann inte särskilt spännande saker, eftersom det inte hände speciellt mycket. Påminner lite om en barnbok som Beppe Wolgers skrivit, den om en ko.... Äter hö, idisslar, sover, blir mjölkad, äter hö. idisslar blir mjölkad,,,,OSV.
Mitt liv som ko... kanske kan vara en titel...???
Det ska bli spännande att få följa Anton på hans livsresa, en sak är då säker , han kommer att ha mycket mer att hålla reda på i skallen än jag!

Anton leker vårlekar som även vi gjorde på vår tid...
Tider förändras men vissa lekar består.

Badbrud.....

Än dröjer det innan man kan posera som denna yppiga figur. Hon pryder sin plats ivårat badrum men har tidigare färdats land och rike runt. En av mina bröder köpte en gång en bil som hade denna skönhet på instrumentpanelen. Innan bilen såldes vidare så norpade jag henne. Jag har alltså dom tjugo åren (ungefär...) placerat denna dam lite här och där i vårat hem. Nu poserar hon uppe i badrummet.
Som sagt än dröjer det innan man kan sola sig i sådan lätt klädsel. Vi har fortfarande massor med snö och kallt på nätterna. Nu skiner visserligen solen men det är endast 1,6 grader. man får vara glad att det är pluss i alla fall.


Gobde borna....

Den här helgen hade vi sett fram emot att få besök av våra tidigare grannar som numera valt att bo lite mera avskilt bland tallar och granar...
Jag var åter på benen och icket ont anande satte vi i gång att baka hälsobröd och laga mat... Älggryta men ädelost mm. Egon är diabetiker ( ja Laila är sympatidiabetiker....) så vi valde en sockerfri glass till efterrätt. inte speciellt spännande men ingen av oss är några sockerpullor. Malte klagade på att han inte mådde riktigt hundra när han kom från jobbet men inte kunde jag drömma om att han skulle falla ihop som en het potatis på ett par timmar.... Han satt dock vid matbordet en stund men sedan pendlade han mella rumssoffan och sängen. Febern steg till närmare fyrtio grader och kvällen avrundades ganske tidigt. Inte särskilt kul att slamsa loss när en mår så dåligt.
På morgonen mådde Laila illa och dom inställde alla vidare byabesök och styrde kosan mot Gobde. Vi for till akuten. Där konstaterades att han än en gång fått njurbäcken inflammation och fick pennecilin. Fler bybor dök också upp på akuten, ja det blir inte alltid som man tänkt sig.
Fast en fest går ju att fixa fler gånger, när alla är friska.....


Hälsobröd                     Gobde-borna

 
Morgonvädret                 Medexin medexin.....

Gammal goding....

Måste bara skriva en hyllningsblogg till vår mycket gode vän som fyller sexti bast endera dagen!
Jag tror ingen av oss ens kunde tänka så här långt fram när vi träffades på BB för drygt trettitvå år sedan...Inte heller kunde vi väl ana att vi skulle få uppleva så mycket roligt tillsammans. Tack för dina bidrag Sune!

Sune gläds åt en välfylld Ping-Vin....

Vi ser fram emot golfrundorna till sommaren.
vi lovar att pausa i klubbhuset ofta,,,,
( Klicka på bilden så kan ni läsa texten....)

Mera påsk....

Nu skriver vi Annandag Påsk och vi kan samla ihop denna helg.
Helgen började lugnt och stilla och med halvkasst väder, men slutade desto livligare och med toppenväder.
Bara ungarna, i varierande storlek och ålder, kommer så blir det ett annat liv i luckan. I alla fall får diskmaskinen jobba mera!
Sedan blev det både lamm och vildsvin till kvällen, men dock inomhus.
Natten blev kort för samtliga därför att dom yngsta individerna sov klart så himla fort.....
Idag har inga bilder tagits eftersom vi alla har varit mer eller mindre dävna....ja dom små har ju kört sitt eget race....
En trevlig helg är till ända och vi kommer att anfalla våra madrasser väldigt tidigt....väldigt tidigt.....

Ibland är det tufft....

Dom små kollar i Påskburkarna...

Solen värmer matgästerna...

Morgon teve och morgon fika för morgon pigga!

Påskafton....

Flyttfåglarna har hittat fram till vårat fågelbord.
Bofinkar och Kåltrastar. Svanarna stutar (?) över träsket men är svåra att fånga på bild.
Till Påsken brukar vi inviga vår grillplats som går under benämningen "Gropen" men på grund av snödjupet hade vi inställt det.... Men inte barna! Dom vill verkligen grilla i Gropen. Henrik tog itu med kroppsarbetet. Vi blev värkbrutna av att se på!
En sak är i alla fall säkert,  I år blir det verkligen till att grilla i en GROP.....


Påskgummor....

Tre alldeles bedårande påskgummor kom på besök. Så glada och väluppfostrade.
När jag bjöd på godis som tack för den fina teckningen, neg dom....bara en sån sak!
Jag bad om ursäkt för det torftiga karamellutbudet  ( äter man inte själv så är det lätt att glömma bort att handla...) men då sa den ena lilla sötnosen: Det är ingen fara, vi har varit med om mycket värre! Visst är det gulligt????
Undrar hos vem????Glada, söta och väluppfostrade  påskgummor.....
GLAD PÅSK!

Allergisk....?

Börjar undra om jag blivit allergisk mot växter....???
Igår tog jag mig i den så kallade kragen och planterade om ALLA överlevande växter i huset. Detta skitgöra brukar jag avvakta med så länge som möjligt, av två anledningar. Ett : det passar bäst att göra detta utomhus. Två : mindre antal som överlevt.
Men nu höll ett envist och otrevligt antal blomflugor på att göra oss tokiga, därför slog jag till igår. Aldrig har krukorna diskats så nog / med stålull / och aldrig har jag petat bort den gamla jorden så noggrant. Resultatet av detta syns inte på blommorna men det känns desto mer i min kropp. Därav rubriken....Jag kan ha blivit allergisk mot växter. Förutom värk i varje muskel så har jag fått väldigt röda ögon, det vänstra har till och med en bristning.....En annan bristning som jag har är att jag inte kan låta bli att skapa mig mera intressen..... Något som jag absolut inte behöver!
men när jag tänker på Lailas blomsterprakt på Gobdetrappan.... frestas jag att börja med pelargonodling.... men bara i liten skala förståss....Ska bara vila till mig.....å snön ligger ju ännu i stora drivor....bara några i köksfönstret till att börja med...och så kan jag läsa den nyss lånade boken som "hoppade" ner i min lånekasse i måndags när vi var på Stadsbiblioteket....

Slöa och halvdöa....

Två ättlingar från en "lailablomma"

Pelargoner.....

Vintern rasat ut....

...bland våra fjällor som den kärlekskranke norrlänningen sjöng på sina friarstråt... eller hur det nu var?
Ordning i Klassen!
Faktum är att vinterns tunga snö varit förödande för många gamla byggnader.
Idag har vi haft en kalasdag som man inte upplever så ofta.
Vindstilla, stekande sol mot nyfallen vit snö.
Vi startade redan vid åttatiden med kameran i högsta beredskap och solbrillorna på näsan. Vi valde att gå på skoterspåren mot Hundtjärn. Visserligen inte helt optimalt före ,men gudomligt skönt att traska i skogen.
En och en halv timme senare var vi hemma men kunde bara inte gå in. Vädrets makt var alldeles för stor. Det blev att pressa en stund på brotrappan.
Resultatet är ett blossande ansikte och ömma vader.... att pulsa i snö tar på ska ni veta....
Kinderna bränner heta....

Inspiration...

Eftersom det nu verkar som om vintern inte vill ge vika så är det väl lika bra att utnyttja läget, det finns mycket man kan pyssla med medan snön ligger tungt. Malte är duktig i förrådet medan  jag sitter på gumpen.
Förra helgen när solen gassade satte jag upp ett kombinerat sol / insynsskydd på köksfönstret.... tanken var att det skulle se fint ut med bara en eller två tåliga blomster under vår vistelse i stugan. Verkar som väldigt långt borta... Snön ligger fortfarande en bra bit ovanför rutan och just nu är det snöfall och mulet.
Glädjande nog går skrivandet fortsatt bra,,,, fick en till utmärkelse igår, och har börjat skriva en text som lämpligt nog heter: Ispelargonerna. Kanske blir det nåt eller så var det bara en inspirerande rubrik.
Håll ut där ute i vinterlandet....men kom ihåg att under snön finns gräs....!!!!
Som ni ser så tarvas varken sol eller insynsskydd, vi har ju SNÖN.......

Tredje april.....

Vårmånad eller kanske vi bara ska säga att det är vår månad? Just nu så rasar vinden utanför mitt fönster och dom stora snöflingorna behagar att falla. Ingen idé att sopa bron....Däremot ett passande väder att sitta inne i stugvärmen och pyssla med ditten och datten.
Låta tvättmaskinen snurra medan jag knappar ner någon text, och väntar på våren.
Den brukar ju dyka upp så småningom.
I år kanske det blir sent om sider......Snöspaden kommer att behövas än ett tag.....

Skojigt....

Med anledning av den skämtsamma gårdagen så har jag idag, letat efter ett roligt klipp, men utan att hitta det. Inte alls konstigt eftersom jag har en benägenhet att flytta "bra-att ha-kvar-saker" till nya platser hela tiden! Till bättre platser, där jag i min enfald tror att jag lättare ska hitta det jag söker. Alltså hur korkad får man vara i min mogna ålder????
Istället hittade jag ett klipp som vi använde oss av i yngste sonens bröllopskompendium. Som visar att en kvinna inte släpper sin handväska i första taget, oavsett om hon vet var den är eller inte!  Och så vill jag visa ett urklipp som jag har klistrat fast på skrivaren, så att jag kan bliga på det när självförtroendet tryter..... Det gäller att kämpa på den utstakade vägen vad som än händer!

Orginalbildens text: Inte F-N hittar jag din handväska Elsa!
Fotograf: Jostein Skeidsvoll

En stripe från Bizarro....

Bilden om den skrattande hunden ska jag leta vidare.... den måste finnas på ett verkligt "bra" ställe.... men var, var ????

RSS 2.0