Bild-lek....

Nu har en ny kamera kommit in i huset!
Efter mycket funderande hit och dit så blev det till slut en Nikon D60. Mycket tack vare att Maltes gamla objektiv faktiskt passade även till denna digitala variant. Idag har han bekantat sig med sin nya leksak, mellan hostattackerna. Fortsätter denna iver att experimentera med bilderna så vet jag då inte var det kommer att sluta. Riktigt roligt att se hur en bild kan förrändras. Jag misstänker att både bildval och bildkvalitè kommer att få ett helt nytt stuk här på bloggen.


Detta kallade jag förr för våran kökslampa, men nu vete tusan vad man ska säga att det är????

Min, min, min....

Jag har fått en egen laptop av Malte! Visserligen har jag nämnt det lite då och då men inte tjatat, jag svär! Blev faktiskt rätt förvånad när han bara slog till och köpte den utan vidare betänkligheter. Det är en IBM och jag tror att det är ett bra köp. Begagnad, ja visst, men vem är inte det????
Vi har även inhandlat en Router så att vi ska kunna surfa var som helst i huset och även samtidigt, kanske till och med med varandra. Ska bli kul när det blir installerat!
Då finns absolut inget hinder längre för mig att skriva, då måste lusten att forma ord på rätt plats åter infinna sig.... Inte lönt att skylla ifrån sig. inget mer plitande för hand i stugan, nä jag kommer att kunna knappa på min egen laptop....
Visst låter det toppen?
Bara glöden kommer....då jäsiken ska jag sätta igång!

Än så länge i viloläge...precis som jag!

Fettisdag....

Vilket knasigt namn egentligen, och ännu knäppare är väl:pannkake- eller stenkaketisdag som folk lär ha sagt förr i tiden....
Att man ska äta semlor tar vi inte så noga fasta (!) på men att äta fet mat stämde in idag. Vi har nämligen frossat i stekt sill med löksås....mmmm....Jag tror att det kan vara en bra medicin när man känner sig okurant.!

 Den här bilden togs under den gågna helgen. Ska inte avslöja var, den kanske dyker upp som månadens bildgåta på byns hemsida......

Fem dagar....

Mycket hinner hända och förrändras på fem dagar.
Både sorg och glädje!
Sorg drabbar en på ett skoningslöst sätt och medför så stora förändringar, speciellt för dom allra närmaste.
Glädjen gör att vi människor orka fortsätta.
Idag firade vi en fyrtioåring som passade på att låta döpa sin andre son samma dag. Dubbel glädje med andra ord.
Dom små guldklimparna har återförenats med sina föräldrar efter en vistelse hos oss och huset ( som vi bebott i 30 år och en dag...) är åter anpassat för två gammel... dessutom är en skröpligare än vanligt....ack ja.....

Lille Emil i början av livet....

Dagsläget....

Nu har termometern frusit fast.... det pendlar mellan 25 och 30 grader. Trots att man är en härdad norrlänning så biter det i skinnet när man sticker ut näsan.
Man frestas inte att göra några längre turer, men ett par promenader har vi dock utfört,  mest för att kunna vistas på vinden med gott samvete.
Malte försöker läsa in sig på en ny kamera, vilket inte är helt lätt. Utbudet är enormt! Jag tror att ju mer han letar desto svårare blir det att bestämma sig.
Själv trampar jag på min symaskin. Förbrukar tyg och tråd i en rasande fart. Upptäcker att mina gamla hamstertakter sitter i. Vill ha fullt på hyllorna....man kan ju undra om man är riktigt klok! Jag har ju bestämt mig för att leva mer och mer minimalistiskt....

Kallt och vackert.

Varmt och rörigt.

Se upp i backen!

Överallt i våra trakter tornar stora snöhögar upp sig, som gjorda för pulkor och tefat. Om man törs vill säga!
Dom små gullungarna i Kåga räds inga höjder.
Förutom lekar i snön så har det blivit lite renoveringar både hos oss och hos Kåge-sonen. Hos oss var det lite taklister som äntligen skulle komma på plats.....
Och i Kåge var det nya bänkskivor och diskbänk samt nytt kakel.
På grund av detta stök så tarvar vi icket några vidlyftiga arbetsinsatser denna dag.
Söndag=vilodag med andra ord....


Anton med tungan rätt i mun....

Kerstin med grädde utanför mun....

Kärleksdagen....

Vill bara passa på att önska alla som tittar in här på våran blogg, en riktigt bra dag.
Ni får vara hur kära ni vill idag.......
Egentligen ska man ju vara det varje dag, men nu är det just den 14 februari som är det ska älskas lite extra.


Hembakade hjärtan....(Fiskarna kan vi äta en annan dag)

Hemsydda hjärtan....

Fredagen den trettonde...

Otursdag enligt folksägen.
Men jag måste tillstå att jag inte varit i någon större fara denna dag, ja inte den allra minsta fadäs har drabbat mig.
Visserligen är det några timmar kvar på dygnet men det vore väl själva den om något skulle drabba mig när jag sitter uppkasad i teve-soffan för att se på veckans teveprogram.: På spåret!
Men om taket nu skulle råka ramla ner i skallen på mig och skada mej så mycket så jag inte kan kravla mig uppför trappan för att blogga vidare, så ska ni ha tack för den tid som varit.....


Om ni klickar på mej så dansar jag för dej.....

Utan anmärkning....

Tänk vad trevligt det skulle vara om det gällde den egna kroppen....men
idag gällde utlåtandet vår bil som för första gången besökte bilprovningen. Jag var inte det minsta nervös, fattas bara annat med en så ny bil, då ska det inte finnas några fel.
Efter bilprovningen så åkte vi till biblioteket och svettades en god stund. Vi var ju klädda för det kalla uteklimatet och inte för ett soligt bibliotek. Men några goda böcker blev det i alla fall....

Underreds koll....

Skellefteå Stadsbibliotek
var solbelyst och välbesökt....


En farlig skönhet....

Erkänn att det ser ut som mjukglass eller vispgrädde....
Än en gång visar sig naturen från sin vackra sida, solen tittade fram och vinden hade blåst till nåt annat ställe....
Men ack och vee, man ska inte låta bländas av snöns skönhet. Alltför mycket snö på våra tak är en risk, ja man kan säga att det är en överhängande fara rent utav! Vi upptäckte att garagedörrarna gick trögt att stänga så Malte beslöt att lätta lite på bördan.....


Mjukglass....

Överhängande fara...

Tyngre än man kan tro...

Helgpyssel....

När det bjuds på riktigt busväder är det skönt att fylla dagarna med trevliga inom hus sysslor. Visserligen måste man ut och mata småfåglarna och bära in ved samt skotta fram bron....Sänder än en gång en tacksamhetens tanke till vår skottare, Stefan!
Henrik har gästat oss och passat på att måla lite tavlor.  Han är duktig på det!
Jag har invigt min syhörna och Malte har monterat upp en ny lampa ovanför sitt flugbindarbord, så nu är det bara att sätta igång men produktionen. Han hade dock ansvar för fåglarna denna helg, både dom levande som fick nya (fastskruvade) fettsvålar, och att tillaga riporna som legat i frysen en tid. En gåva från våra vänner i Norge. Det blev en jättegod anrättning som vanligt när Malte härjat i köket.
Snön levde sitt eget liv och skapade otroliga formationer.
    

    


6/6

Alltså med rubriken menas att man ska leta fram den sjätte mappen och välja den sjätte bilden samt berätta lite om den. En utmaning som Ninna skickat från sin blogg.
Här kommer mitt bidrag....


Blev ni förvånade...?
Tänk att  det blev en vinterbild!
Bilden är tagen från vår gårdsplan ner mot Sörträsket. Det var den 11 november 2007. Digitalkameran var ny och bloggandet var också helt nytt för oss.
Kul att titta tillbaka även om det inte var en bra bild.

Kaffetåren den bästa är....

Igår kväll samlades ett tjugotal av byns innevånare för att bekanta sig med Kaffe på ett nytt sätt. Annica och Åsa demonstrerade maskiner , bjöd på kaffet och pratade om Zinzino Club.
Ett helt nytt tänk, i alla fall för oss. Kaffet i små PODS som man petade ner i kaffemaskinen och förde fram en spak och efter några sekunder hade man ett smakrikt kaffe i koppen. ?????
Visst är det fantastiskt att tänka kaffets utveckling.
När jag var liten drack vi kokkaffe för det var det enda vi visste om. Och jag menar verkligen VI. Alla fyra ungar drack kaffe tidigt. Häftigast var lillebror Perra, som kunde komma in från en utelek, klappa på pannan och se strängt på mor med orden: Är hon kall nu igen? Då var han i sexårsåldern....
Tillbaka till nutid!
Själv har jag provat kaffebryggare i olika modeller och "fasånger"...just nu puttrar perkulatorn. Men se detta tror jag blir framtiden. Dom unga kommer att bana väg.
Trots att medelåldern var hög igår så njöt vi av det goda kaffet och en trevlig byakväll.


Kaffemaskinen  och en Cappuccino Maker

Gunnar fixar en kopp, Annica instruerar!

Roligt experiment....

Igår tog vi oss en gemensam tid vid datorn och började utforska Photoshopen lite... med betoning på lite!
Det finns så mycket man kan göra med en bild så ni kan inte tro. Härdanefter kommer jag att betrakta bilder på ett annat sätt.
Vi har alltid gillat svart-vita bilder, ända sedan den tid då Malte hade eget mörkrum... jag tycker mig höra att det glunkas lite om det... kanske blir det till att plocka fram systemkameran igen?
Eller så fortsätter vi "leka" med digitalbilderna. I alla fall vill vi lära oss mera!Samma och ändå så olika....

Ännu en underbar dag....

Strax före klockan nio var vi redan på spåret. Dagen bjöd på ett strålande vinterväder just under nollstrecket och solen hade börjat sin vandring. Faktiskt har dess strålar nu börjar värma så smått.
Vi går mot en underbar tid.
Skidturen kändes helt perfekt, jag invigde mina nya och kortare stavar och "yxhugget" mellan skulderbladen, uteblev. Detta bådade gott, tänkte jag när vi efter dryga timmen stannade för att äta den obligatoriska apelsinen och dricka lite vatten.
Jag tog kameran för att föreviga Malte och hipps vipps så låg jag där.... vete tusan hur det gick till...men på mage hamnade jag och ena skidan lossnade och flög upp i luften för att vända och sedan dyka ner i snön! Allt detta såg ju Malte och jag är övertygad om att hans skratt fortfarande ekar mellan tall och gran....
Min rygg fick sig en "åtstramning" varvid jag valde att inte åka upp på toppen idag. Kanske tur med anledning av nerförsbackarna.....det har ju hänt att jag ramlat i dom tidigare!
Nu har kroppen fått sig ett varmt bad och mår förträffligt igen Tack och lov!


Söndagmorgon....

En munter man....

Vy över byn från Mullberget.

RSS 2.0